Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Υπηρεσίες/Coaching

Υπηρεσίες Personal Coaching για Γυναίκες και Μητέρες

Παρέχω υποστήριξη σε ό,τι εσείς θέλετε να πετύχετε

ώστε να βελτιώσετε την προσωπική και οικογενειακή σας ζωή!

Η Γυναίκα ως Μητέρα

Η Γυναίκα ως Σύζυγος

Η Γυναίκα ως Πρόσωπο

εργαζόμενη, νοικοκυρά, μέλος της κοινωνίας

Το Coaching , σύμφωνα με τον International Coaching Federation (ICF) όπου και εκπαιδεύτηκα, είναι «η σύμπραξη σε μία προκλητική και δημιουργική διαδικασία σκέψης που εμπνέει τους συνεργάτες να μεγιστοποιήσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες» (συνεργάτες είναι ο coach και ο άνθρωπος που έρχεται στη διαδικασία αυτή).

΄Όπως φαίνεται ξεκάθαρα εξ αρχής, η διαδικασία είναι καθαρά νοητική και ενεργοποιεί τη σκέψη, ώστε να αναδείξει λύσεις και επιλογές που θα οδηγήσουν σε κατάστρωση ενός σχεδίου δράσης, με τελικό σκοπό την κατάκτηση ενός συγκεκριμένου «στόχου». Διεξάγεται μέσω συζήτησης η οποία χαρακτηρίζεται πάντοτε από σεβασμό και αποδοχή του προσώπου που έρχεται στις συνεδρίες coaching.

Βασική φιλοσοφία του Coaching είναι η πίστη ότι κάθε άνθρωπος, που είναι υγιής ψυχικά και πνευματικά, μπορεί να βρει λύσεις στα θέματα που τον απασχολούν, εφόσον διαθέσει χρόνο και ενέργεια για να σκεφτεί και εφόσον αναλάβει την υπευθυνότητα των πράξεων και των δράσεών του. Σε αυτό συμβάλει η διαδικασία του Coaching μέσα από δομημένα μοντέλα «εργαλείων» και μεθόδων.

Πολλοί αναφέρουν τον Σωκράτη ως τον πρώτο Coach χάρη στην «μαιευτική μέθοδο» που εφήρμοζε ως μια μορφή διαλόγου σύντομων ερωταπαντήσεων, με απώτερο σκοπό τη προσέγγιση της αλήθειας.

***

Προσωπικά, αποφάσισα να εκπαιδευτώ στο Personal Coaching και να συνεργαστώ με γυναίκες και μητέρες, όταν διαπίστωσα η ίδια την χρησιμότητά του και την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει, η οποία είναι η εξής: δείχνει στους ανθρώπους πώς να βοηθούν οι ίδιοι τον εαυτό τους! Σε κάποια φάση της ζωής μου που είχα αναλάβει πολλές δράσεις και ήμουν ιδιαίτερα πιεσμένη, αναζήτησα κάποιον επαγγελματία που θα μπορούσε να μου παρέχει την βοήθεια που χρειαζόμουν για να αξιολογήσω τις καταστάσεις και να προβώ σε κάποιες αποφάσεις- δράσεις, και αυτή την υποστήριξη την βρήκα στο Coaching.

***

Μέσα από την ανάπτυξη της αυτεπίγνωσης και της υπευθυνότητας δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για να φέρει κάθε γυναίκα την προσωπική και οικογενειακή της ζωής σε καλύτερο επίπεδο και να ζει με ηρεμία και δύναμη.

Αλεξάνδρα Χοροζίδου- Τσανακτσίδου


«Μέσα από όμορφες, απενοχοποιητικες, βαθιές κ ειλικρινείς συζητήσεις η κα Χοροζίδου βοηθάει να βρει ο καθένας μας την άκρη του νήματος ώστε να δώσουμε λύσεις εκεί που βλέπουμε αδιέξοδα…

Με την αισιοδοξία, το χαμόγελο, την ενσυναίσθηση και τη διακριτικότητα της, ένιωσα την ενθάρρυνση που ήθελα ώστε να βάλω μια σειρά σε σκέψεις κ πράξεις. Μέσα από ερωτήσεις δικές της κ απαντήσεις δικές μου μπόρεσα να δω πιο καθαρά πράγματα που φαινόντουσαν θολά κ κυρίως να προχωρήσω με θάρρος, τόλμη κ κατανόηση.

Η βοήθεια της σημαντική κ κυρίως φωτεινή σε όλη την πορεία που ξεκίνησα κ συνεχίζω«.

Γεωργία Κοκκαλιά, εκπαιδευτικός, Αθήνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΑΡΤΥΡΊΕΣ TESTIMONIALS

μπορείτε να διαβάσετε με κλικ ΕΔΩ!